INDIGO DJECA

#1 von crnk@ , 25.05.2012 11:08

Od 1950.-tih godina sve je više indigo djece koja su tako prozvana po navodnoj dominatnoj boji njihove aure-indigo plave. Riječ je o vrlo inteligentnoj, intuitivnoj i produhovljenoj djeci koja lako i brzo uče, ali ne podnose autoritete. Dosadašnje metode učenja njima su naporne i dosadne. S lakoćom uče predmete koji ih zanimaju, ali zanemaruju ostale. To su djeca koja zahtjevaju poštivanje i pravednost, a vrlo budno reagiraju na svaku nepravdu. Zaokupljaju ih općedruštvene teme poput gladi u svijetu, ratova i ekološkog onečišćenja, teme koje su daleko iznad njihove dobi.
Talent ili poremećaj
Indigo djecu zanima znanstvena fantastika, te parapsihologija. Jednostavno obožavaju priče o čarobnjacima i vilenjacima, a nerijetko tvrde kako i sami vide duhove. Imaju izrazito razvijenu intuiciju i teško ih je prevariti jer osjete kada ih netko laže. Događa se da indigo djeca preuzimaju ulogu roditelja svojoj braći i zadržavaju taj osjećaj tijekom cijelog života brinući se za druga bića. U nedostatku znanja i razumijevanja često je ovoj djeci dijagnosticiran ADHD- poremećaj pažnje s hiperaktivnošću. Prepisuju im se lijekovi, no u posljednje vrijeme se otvaraju brojne ustanove koje takvu djecu tretiraju terapijom glazbe, boja i drugim alternativnim metodama koje olakšavaju njihovo uklapanje u okolinu.
Indigo generacije
Američka znanstvenica Lori Johnson detaljno je proučila indigo djecu i podijelila ih u 5 generacija te svakoj pripisala posebne osobine.

Prva generacija ili Alfa generacija, rođena je između 1958-1968 godine. Karakterizira ih plavo-zeleni-ljubičasti sloj aure. Proces mentalnog sazrijevanja za ovu generaciju započinje u 28. ili 29. godini života. Dužina tog procesa traje oko 7 godina. To je razdoblje puno problema, životnih teškoća i bolesti. Kasne tridesete su razdoblje oporavka i procvata psihičkih sposobnosti. Intuicija se produbljuje, a razvija se i iscjeliteljska moć.

Druga generacija ili Beta generacija, rođena je između 1968-1978. Kao i Alfa generaciju, Beta generaciju karakterizira mladolik izgled. Sve do starije dobi izgledat će mlađe od svoje kronološke dobi, a i živjet će duže. Pravu indigo zrelost doživjet će tek u četrdesetima.

Treća generacija ili Gama generacija, rođena je između 1978-1988 godine. Ova generacija je najčešće dijagnosticirana kao djeca s poremećajima u ponašanju ili nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje mentalnog sazrijevanja za ovu generaciju je u njihovim kasnim dvadesetima.

Četvrta generacija ili Delta generacija, rođena je između 1988-1998. Ova djeca imaju izuzetno težak pubertet i ponekad su sklona zloupotrabi droga i alkohola, te suicidalnom ponašanju. Roditelji ove djece imaju težak zadatak odgoja i savjetovanja svoje djece.

Peta generacija ili Omega, rođena je između 1998-2008 i predstavlja posljednju genraciju. Imaju probleme u prilagodbi okolini. Postoji opasnost od teških oboljenja i povlačenja od vanjskog svijeta poput autizma ili Aspergerovog sindorma što je rezultat njihove ekstremne senzibilnosti.

Savjeti roditeljima indigo djece (Wendy H. Chapman)
1. Budite iskreni
Dajte potpuno objašnjenje koliko god je to moguće za njihovu inteligenciju i zrelost.

2. Ne manipulirajte
Bez nametanja krivnje. To ne djeluje kod Indigovaca.

3. Pokažite im poštovanje
Oni su samo manji po godinama, ali često mudriji u duhu. Ne odgovarajte im, jer će vam i oni odgovoriti. Pokažite im poštovanje. Tretirajte ih kao jednake koliko god je to moguće. Dopustite im da pomognu pri stvaranju pravila i posljedica. Osigurajte da imaju granice koje će ih zaštititi.

4. Potičite ih
Neka razviju autonomiju tako da rade koliko god mogu sami. Neka biraju odjeću. Od male dobi ih učite da se sami kupaju.

5. Poštujte njihove psihičke sposobnosti
Pomognite im da razviju mentalne sposobnosti sa vježbom, predavanjima i ohrabrivanjem.

6. Podučite ih zaštiti energije i metodama uzemljenja
Indigovci su vrlo emotivno osjetljivi. Imat će drastične promjene raspoloženja i to je često uzrokovano upijanjem energija drugih oko njih. Trening i razne metode iscjeljenja energije mogu pomoći.

7. Podučite ih metodama relaksacije i meditacije
Te vještine pomoći će im da bolje svladavaju život, nađu ravnotežu, i da se spoje sa duhovnim svijetom.

8. Poštujte njihovu emocionalnu i psihičku osjetljivost
Koja je najčešće ekstremna i čini se neuobičajena, ali oni se NE šale i možda trebaju vašu pomoć da toleriraju te osjećaje.

9. Pronađite alternativnu terapiju za ADD i ostale nesposobnosti
Ne dajte im lijekove kao što su Ritalin i sl., za ADD ili ostale «nesposobnosti». Nađite alternativne načine rada sa takvim ponašanjima, kao što su dodaci prehrani, esencije cvijeća, modifikacije ponašanja, i dopuštanje izbora učenja.

10. Pomognite im da razviju svijest o njihovoj indigo prirodi i njihovoj misiji u životu
Indigovci su svi ovdje s razlogom. Imaju jedinstvene karakteristike ponašanja da bi bili sposobniji da pomognu unosu novih energija i da pomognu poboljšanju svijeta. Dok to ne shvate, mogli bi imati velike teškoće sa savladavanjem njihove ljudskosti i nošenje sa činjenicom da su preosjetljivi i različiti. Ako nauče da postoji razlog za njihovu različitost, bit će bolji u njihovom savladavanju i raditi prema njihovoj misiji planetarnog dolaska.

Test - Da li je vaše dijete indigo?

1.Da li iznenadi mudrim primjedbama zrelim za njegovu dob?

2.Da li ima problema sa disciplinom i autoritetima?

3.Da li je čekanje u redovima nepodnošljivo za njega?

4.Da li je frustrirano zbog krutih pravila?

5.Da li vam često postavlja bujicu nemogućih pitanja?

6.Da li smatrate da je vaše dijete izuzetno kreativno?

7.Da li često radi više stvari paralelno ili ima poremećaj pažnje?

8.Da li voli čitati knjige, ali školu smatra nužnim zlom?

9.Da li je često sanjari tijekom dana?

10.Da li je fizički/emotivno osjetljivo ili hladno, ljutito i tvrdoglavo?

11.Da li ga laž i nepravednost mogu jako razljutiti i/ili rastužiti?

12.Da li je vaše dijete natprosječno inteligentno?

13.Da li vaše dijete odbija biti u velikoj gužvi?

14.Da li traži realna objašnjenja za nešto?

15.Da li ima visoko razvijenu intuiciju?

16.Da li ima visok stupanj suosjećanja za tuđu patnju?

17.Da li se rano počelo zanimati za kompjutere?

18.Da li često govori o načinima kako bi uredilo školu ili društvo?

19.Da li vaše dijete pokazuje asocijalne elemente?

20.Da li je vaše dijete kasno progovorilo?

21.Da li ima dubok, mudar izgled očiju?

crnk@  
crnk@
Besucher
Beiträge: 838
Registriert am: 14.11.2011


RE: INDIGO DJECA

#2 von crnk@ , 25.05.2012 11:10

"Zbog svoje višedimenzionalne prirode, iznimno visoke osjetljivosti i izvanosjetilne percepcije, indigo djeca katkad imaju probleme i u svakodnevnoj komunikaciji. Zbog iskustva iz ranog djetinjstva mogu razviti duboki osjećaj ranjivosti, ugroženosti, usamljenosti i nepripadanja ovom svijetu. Katkad mogu pokušati drastično mijenjati svijet u kojem jesu. Posjeduju specifične "metode" kojima nastoje odrasle pokrenuti u smjeru promjene. U njihovu se ponašanju odražava neusklađenost naših misli, riječi i djelovanja." prof. Katica Buljan Herceg.

crnk@  
crnk@
Besucher
Beiträge: 838
Registriert am: 14.11.2011


RE: INDIGO DJECA

#3 von crnk@ , 25.05.2012 11:19

- po opisu ja mislim da spadam u beta- iste
- sam su fulali godine
- malkice bi trebali to razdoblje razduljiti


- prepoznate li sebe u gore navedenim karakteristikama
- poznate li nekog slicnog
- sta mislite da li su indigo djeca stvarno nesto posebno
- i dolaze sa ciljem promjeniti
- poboljsati svijet
- il je to samo nacin poljepsavanja osoba
- koji pate od ADHD

crnk@  
crnk@
Besucher
Beiträge: 838
Registriert am: 14.11.2011


RE: INDIGO DJECA

#4 von choko , 25.05.2012 23:14

Prepoznajem se. U meni ima isto indigo boje. Tako sam si inteligentna i ljudi me hvale, znam cak i sa kompjuterom baratat'. Dive mi se jer zivim u losim uvjetima, pa sad ono odjednom...wowww ima samo toliko godina, a vec zna.

I koliko su ti zaradili na josh jednoj "gluposti"? I previse......

 
choko
Besucher
Beiträge: 1.041
Registriert am: 01.01.2012


RE: INDIGO DJECA

#5 von Kamilica , 27.05.2012 08:21

mislim da bi svaki roditelj na 90% ovih pitanja odogovorio pozitivno, daklem, svi smo mi indigo.
neko malo svjetliji, neko malo tamniji, neko vuce vise manje na rozo.sve ti je to okej, mozes postaviti tristodevedesetidevet dijagnoza iliti naziva simptoma, oces indigo, oces ads, oces adhs, oces diskalkulija, oces legastenija, oces kombinaciju svega. sto ti vrijedi imati ime te tvoje "nepodobnosti" iliti odstupanja od prosjeka ako se u drustvu nista ne mijenja?

u jaslicama imas 15-toro djece na tri osobe, u prosjecnom vrticu 25 na dvoje odraslih, u prvom razredu manje vise 30 djece, u gimnaziji jendako tako.
mozes biti indigo, mozes biti svjeloplavosiva na tockice, sto ti vrijedi ako se moras uklopiti u raster da bi prosao? da bi se provukao ? oosba koja je zaduzena za tu grupu nema vremena posvetiti se pojedincu, obraca se masi i ti kao indigo ili kao netko drugi, kao netko drugaciji nemas sanse jedino ako si toliko prilagodjen usprkos tvojoj posebnosti da ne skreces paznju na sebe. a time opet gubis dio sebe i dok dodjes do odredjenih zivotnih godina, od tvog indiga je ostala samo blijeda kopija.

ps ja mislim da kao dijete nisam bila bas neki indigo
al polako postajem
ne znam jel to uopce moguce ?!

 
Kamilica
Besucher
Beiträge: 9.890
Registriert am: 02.03.2009


RE: INDIGO DJECA

#6 von zuja , 31.05.2012 18:19

 
zuja
Besucher
Beiträge: 2.550
Registriert am: 03.03.2009


RE: INDIGO DJECA

#7 von crnk@ , 06.06.2012 14:33

Tvoja duša, pitam se. . . kojim putevima prolazi?
Što od ovoga svijeta zaposjeda njezin kristalni vid?
Kamo ona smijera krenuti?
Što slute tvoji osmijesi?
Što je mudrost tvojega spokoja?
Jeli moguce biti kristalno dijete ovoga vremena?
Biti će svijet moguć, samo ako ga budu polako nastanjivala djeca, bića kristalne djetinje duše kao što si ti.
Ne usklađuj se sa ovim svijetom, usklađuj se samo sa svojom dušom i dušama onih s kojima te ljubav spaja. Nikad ne odustaj od zacrtane staze, ispisane tvojim imenom jer, iako čovjek ne može mnogo, svojoj duši po cijenu života mora omogućiti da raširi krila. . .

INDIGO DJECA - ANĐELI SA VELIKOM AMNEZIJOM

crnk@  
crnk@
Besucher
Beiträge: 838
Registriert am: 14.11.2011


   

tvoja preporuka
Debeli ili celavi

Xobor Xobor Forum Software
Einfach ein eigenes Forum erstellen
Datenschutz