regionalni specialiteti

#1 von iluzija , 08.03.2009 20:46

zganjci

ja ih volim sa kajmakom i nasjeckanim bijelim lukom
ali prvo ih zalijem malo rastopljenom svinjskom masti

iluzija  
iluzija
Besucher
Beiträge: 3.816
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#2 von Vesela , 08.03.2009 20:49

vrilica

zakuha se sa vrelom vodom,zato je vrilica,zaljevana mlijekom i puterom ili sa kajmakom ....njammmmm

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#3 von Misko , 08.03.2009 20:51

-sta je vrlica ako nije problem da pojasnis malo?

 
Misko
Besucher
Beiträge: 18.900
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#4 von Vesela , 08.03.2009 20:54

brasno,voda,sol..nesto najjednostavnije,zakuha se sa vrelom vodom i pece....
kako se jede rekla sam
http://3.bp.blogspot.com/_83...MG_3612.JPG" border=0>

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#5 von iluzija , 08.03.2009 20:56

jel to mozda kljukusa?

ja za to nisam znala, ali moja svekrva to nekad pravi

iluzija  
iluzija
Besucher
Beiträge: 3.816
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#6 von Kamilica , 08.03.2009 20:57

ja ovo jelo ne kuzim

 
Kamilica
Besucher
Beiträge: 9.890
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#7 von Vesela , 08.03.2009 20:57

jesi ti posavka
ja mislim da se kod njih tako zove

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#8 von Misko , 08.03.2009 21:00

-kod nas u Dalmaciji vam se kupi jedno koja kila ribe,ocisti se,posoli i na gradele s njom.Dok se pece poljeva se uz pomoc ruzmarinove grancice s maslinovim uljem u kojem je vec dodano malo papra i soli.Kad se riba ispece onda se stavi u padelu il na ovali polije se ostatkom ulja te pospe sitno nasjeckanim lukom i petrusimenom.
-uz to va,m posluzujemo blitvu i krompir(krompir moze na razne nacine) il moze da se napravi kupus il neka vec od zelenih salata.

-

 
Misko
Besucher
Beiträge: 18.900
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#9 von zuja , 08.03.2009 21:08

Zitat von Vesela
brasno,voda,sol..nesto najjednostavnije,zakuha se sa vrelom vodom i pece....
kako se jede rekla sam
http://3.bp.blogspot.com/_83...MG_3612.JPG" border=0>

to se kod nas kaze izljevak...

 
zuja
Besucher
Beiträge: 2.550
Registriert am: 03.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#10 von Vesela , 08.03.2009 21:09

a jel znate sta je livaca ?

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#11 von Kamilica , 08.03.2009 21:10

hehe zlevanka :)

 
Kamilica
Besucher
Beiträge: 9.890
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#12 von Misko , 08.03.2009 21:12

-ima li netko iz Dalmacije tu da mogu i ja ucestovat

 
Misko
Besucher
Beiträge: 18.900
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#13 von Vesela , 08.03.2009 21:14

nisam iz dalmacije,ali sam zivjela 5 mj tamo i cijelo vrijeme se hranila salatom od hobotnice ...njammmm

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#14 von iluzija , 08.03.2009 21:15

Zitat von Vesela
a jel znate sta je livaca ?



opisi kak se pravi, mozda i znam pod drugim nazivom

iluzija  
iluzija
Besucher
Beiträge: 3.816
Registriert am: 01.03.2009


RE: regionalni specialiteti

#15 von Vesela , 08.03.2009 21:18

isjecka se krompir na kockice,doda sol,brasno i voda...ispece i zalije sa uljem i vodom
jesi jela?

 
Vesela
Besucher
Beiträge: 6.913
Registriert am: 02.03.2009


   

recepti helpdesk
kruh nas svagdanji

Xobor Xobor Forum Software
Einfach ein eigenes Forum erstellen
Datenschutz