RE: Da li znate?

#46 von ghost , 17.02.2012 22:12

Ne zanima me znate li. Ako znate ne citajte, ignorirajte. A meni se cita i tipka. A vas tko vas sisa.
Poznata ostrokondza, zena bez dlake na jeziku, diva Marlena Dietrich, kada su joj doveli svecenika na samrti, najurila ga je rijecima: "Sto ja imam s Vama pricati? Ja ionako uskoro imam termin kod Vaseg Sefa."

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#47 von ghost , 25.02.2012 13:32

Kako bi se sustavno stvarala lazna slika o hrvatskoj "ustaskoj" emigraciji, raspirivale dezinformacije, te rabzilo njeznio djelovanje cak se islo tako daleko da je UDB-a krajem sedamdesetih gogina proslog stoljeca stvorila ekstra Ured u Beogradu, koji je producirao laznjake, tj. sluzbeno je krivotvorio emigrantski tisak (npr. hvvatski list, nova hrvatska) Bozidar Spasic je bio voditelj tod Odjela za krivotvorenje emigrantskog tiska cak se i sam hvalio rijecima: "Ja sam bio najzaposleniji glavni urednik u Beogradu: uredjivao sam najvise ustaskih listova koje je stampala UDB-a, na papiru koji je nabavljan iz Nemacke ili Australije, kao i odgovarajuca stamparska boja i adrese prettplatnika...MOje je zvanje u tajnoj policiji od 1980 do 1990 godine biolo je "glavni inspektor koordinator za oblast kontrapropagande, psihloske akcije i fizicki pristup odredjnime licima u sektoru Sever"iz knjige http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=3868

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#48 von Bodulski galeb , 25.02.2012 14:41

OZNA sve DOZNA
Još si na UDBI ghost ?

 
Bodulski galeb
Besucher
Beiträge: 1.974
Registriert am: 19.03.2009


RE: Da li znate?

#49 von ghost , 25.02.2012 15:50

Udba nikad jaca. A Bodul na dijaspori? Stash, svak na svom objektu zanimanja. Ti radi svoj i ne mjesaj mi se u posao.

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#50 von Bodulski galeb , 26.02.2012 23:24

Zkazao si u dijaspori ...

Ustuknuo/la si nekako , izgleda da te nekako više zanima Milanović i njegov odlazak u nama dragu susjednu i prijateljsku Bosnu i Hercegovinu .

Sreća tamo naši konstitutivan narod , dakle tamo Hrvati nisu dijaspora

 
Bodulski galeb
Besucher
Beiträge: 1.974
Registriert am: 19.03.2009


RE: Da li znate?

#51 von celeste , 28.02.2012 16:49

bodulski galeb i tebe treba zanimati milanovicev odlazak u bih, gle kolika je granica izmedju dvije zemlje...


mene trenutno zanima, zasto Mia Begovic spava ispred stana, kad ima drugi stan?
sto ce postici tim?

http://hot.net.hr/zvijezde/skandali/page...27/0941006.html

celeste  
celeste
Besucher
Beiträge: 204
Registriert am: 09.08.2011


RE: Da li znate?

#52 von ghost , 02.03.2012 20:24

Zanimljivo je pratiti koji sve mediji i "novinari" ignoriraju ili ne pridaju vaznosti posjetu Milanovica BIH u stvari to je prva sluzbena posjeta hrvatskog premijera jednoj drzavi odkad je izabaran.
Nesto slicno kao kad su EPH i njihovi "novinari" inace pozante galamdzije, humanisti za prava radnika i socijalnu pravdu izignorirali aferu Kamensko.
Sutnja kaze vise od rijeci.

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#53 von ghost , 03.03.2012 12:23

"panika-u-jutarnjem-sazvan-hitan-sastanak-urednickog-kolegija-"

http://www.fizzit.net/hr/vijesti-i-polit...nickog-kolegija-

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#54 von Bodulski galeb , 03.03.2012 13:51

To je nezanimljiva tematika ghost , vrijedi i za tebe Celeste ne znam zašto bi nas to trebalo uopće zanimat više ... nakon svega .

Pozitivno je to što je Milanović to obavio bez nekih afera i nespretno odabranih rečenica .
Tamo fakat moraš pazit što ćeš reć .

Bitno je spomenuti da Hrvati iz Hrvatske itekako dobro znaju da je Bosna i Hercegovina država tri konstitutivna naroda i da na pripadnike te države ne gledamo kao na Bosanske Hrvate , Bosanske Srbe i Bošnjake te Hercegovačke Hrvate , Hercegovačke Srbe i Hercegovačke Bošnjake nego to pojednostavljujemo na jedini logičan način , a to je definicija Bosanci ili Hercegovci i to bez obzira na njihovu naciju ili vjeroispovjest.

Također znamo da je vrijeme iscrtavanja granica podjele BiH po salveti i zadimljenim krčmama prošlost i da ćemo ubrzo staviti Schengensku granicu prema BiH i tako možda na jedan neizravan način potaknuti da se Bosanci i Hercegovci počinju više uzujamano uvažavati , kako regionalno tako i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi .
Znamo već da je BiH prekrasna zemlja puna duha, bogata kako prirodnim tako i kulturnim spomenicima ,a opet tako smiješno podjeljena nekakvim čudnim shvaćanjima o pripadnosti ovom ili onom narodu.

Dakle možda ćemo tim potezom napraviti početak stvaranja nove Švicarske u središtu Balkana ,
a Milanović je upravo zbog toga možda i bio u posjeti Sarajevu da najavi kako se konačno više nećemo uplitati u funkcioniranje susjedne nam i prijateljske države u kojoj su i Hrvati nosioci državotvornoti , pa samim time moraju podnest teret novog rađanja jedne moderne i složne Bosne i Hercegovine ,a ne samo plakati i držati se za skute ove naše jadne (od HDZ-a) opljačkane domovine nam Hrvatske .


Izgleda da je i nas u HR morao uhvatiti jad i čemer kako bi Hrvati BiH pogled skrenuli sa Zagreba i uprli ga ka svom glavnom gradu Sarajevu i svojoj majčici Bosni koja im jest možda nekad maćeha ,ali ne tako loša da su ju baš tako morali zapostavit .

 
Bodulski galeb
Besucher
Beiträge: 1.974
Registriert am: 19.03.2009


RE: Da li znate?

#55 von ghost , 03.03.2012 16:31

Zitat von Bodulski galeb
To je nezanimljiva tematika ghost , vrijedi i za tebe Celeste ne znam zašto bi nas to trebalo uopće zanimat više ... nakon svega .A koja to?
I zasto?

Nakon cega?


Zitat
Bitno je spomenuti da Hrvati iz Hrvatske itekako dobro znaju da je Bosna i Hercegovina država tri konstitutivna naroda i da na pripadnike te države ne gledamo kao na Bosanske Hrvate , Bosanske Srbe i Bošnjake te Hercegovačke Hrvate , Hercegovačke Srbe i Hercegovačke Bošnjake nego to pojednostavljujemo na jedini logičan način , a to je definicija Bosanci ili Hercegovci i to bez obzira na njihovu naciju ili vjeroispovjest.A zasto ti ne pises?Ja tako to gledam. Cemu to pisanje u mnozini?

Ja poznajem Hrvate iz Hrvatske koji drugacije misle, pisu i vide nego bodulski galeb.


http://www.forum.hr/showpost.php?s=47f61...0&postcount=239


Zitat
Također znamo da je vrijeme iscrtavanja granica podjele BiH po salveti i zadimljenim krčmama prošlost i da ćemo ubrzo staviti Schengensku granicu prema BiH i tako možda na jedan neizravan način potaknuti da se Bosanci i Hercegovci počinju više uzujamano uvažavati , kako regionalno tako i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi .Kakva argoncija!

Zitat
Znamo već da je BiH prekrasna zemlja puna duha, bogata kako prirodnim tako i kulturnim spomenicima ,a opet tako smiješno podjeljena nekakvim čudnim shvaćanjima o pripadnosti ovom ili onom narodu.Opet se obraca u mnozini? Slobodno napisi da je to tvoje misljenje.

Ono sto autor naziva "cundim" je u stvari jedna okrutna zbilja i relanost a to je da nesredjeno nasionalno pitanje u Bosni i Hercegovini.
Nekoc je i autor ovih redaka zivio i istoj i slicnoj drzavi u Jugoslaviji koja je imala izmedju osaloga i nesredjeno nacionalno pitanje koje je kuluminiralo kako je vec poznato.
Autor ima srecu da zivi u drzavi koja se iscupala i ima sredjeno nacionalno pitanje, a tako se i on "iscupao", ali nema razumjevanja, jer da ima, ne bih realne prilike u susjednoj drzavi koja ima najvecu granicu sa njegovom drzavom nazivao "cudnim"

Zitat
a Milanović je upravo zbog toga možda i bio u posjeti Sarajevu da najavi kako se konačno više nećemo uplitati u funkcioniranje susjedne nam i prijateljske države u kojoj su i Hrvati nosioci državotvornoti ,A kad se to ko uplitao?
Zar susjedna drzava opce funkcionira?


Zitat
pa samim time moraju podnest teret novog rađanja jedne moderne i složne Bosne i Hercegovine ,a ne samo plakati i držati se za skute ove naše jadne (od HDZ-a) opljačkane domovine nam HrvatskGdje ti ides po dezinformacije?

Zitat
Izgleda da je i nas u HR morao uhvatiti jad i čemer kako bi Hrvati BiH pogled skrenuli sa Zagreba i uprli ga ka svom glavnom gradu Sarajevu i svojoj majčici Bosni koja im jest možda nekad maćeha ,ali ne tako loša da su ju baš tako morali zapostavitUpis je obicni spoj provokacije u odstutnosti poznavanja realnog stanja i cinjenica.

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#56 von celeste , 03.03.2012 18:01

upravo zbog ovakvih misljenja kao sto ima bodulski galeb, nisam htjela trpati informaciju o uredu za izvanhrvatske Hrvate.

mozda cu se neki put vratiti na tu temu, danas ne... nije mi ustvari nikad cilj neko uvjeravanje i razuvjeravanje , samo izrazavam svoje misljenje...

ispod svih detalja i ja zelim u sustini da prvo u hrvatskoj stvari okrenu na dobro, da prosjek place bude dvije tisuce eura, da pravosudje funkcionira onako kako mu ime nalaze, pa onda i u bosni, pa u cijelom regionu...radi stabilnosti i mira.

no problemi postoje...da je trenutno moguca takva harmonija u bosni, ne bi (BiH) jos uvijek bila pod internacionalnim nadzorom...

celeste  
celeste
Besucher
Beiträge: 204
Registriert am: 09.08.2011


RE: Da li znate?

#57 von Bodulski galeb , 03.03.2012 19:32

Kad krene spoznaja da su ljudi u BiH u stvari baš Bosanci i Hercegovci ,
a ne primjerice veći Hrvati od Hrvata iz Hrvatske , veći Srbi od Srbina iz Šumadije , veći Muslimani od onog muslimana iz Meke ..možda krene na bolje .
Za usporedbu gledam Švicarce .... onaj iz Zuricha ne kaže da je Nijemac iako govori Njemački , onaj iz Geneve ne kaže da je Francuz nego da je Švicarac koji govori Francuski , vrijedi i za one koji govore talijanski i retoromanski .

Treba učiti od onih najuspješnijih

 
Bodulski galeb
Besucher
Beiträge: 1.974
Registriert am: 19.03.2009


RE: Da li znate?

#58 von opicen , 04.03.2012 09:46

eeh bodule,pa gdje ces dirnuti u hrvatstvo ....

opicen  
opicen
Besucher
Beiträge: 8.761
Registriert am: 05.03.2009


RE: Da li znate?

#59 von ghost , 04.03.2012 11:59

Zitat von Bodulski galeb
Kad krene spoznaja da su ljudi u BiH u stvari baš Bosanci i Hercegovci ,ko tebe drzi u iluziji da oni nisu svjesni i da imaju osim nacionalne i regionalnu i drzavnu pripadnost?

Zitat
Kad krene spoznaja da su ljudi u BiH u stvari baš Bosanci i Hercegovciodbacivanje, ignoriranje i iskljucivanje odnosno ne uvazavanje nacionalnog

ima kao posljedicu radikaliziranje i jacanje nacionalizma

Zitat
, veći Srbi od Srbina iz Šumadije , veći Muslimani od onog muslimana iz Meke ..možda krene na bolje .Dakle, kad se uvaze i nacionalni koncepti i ne pokusava se agresivno zatirati nacionalno od raznoraznih Inzka, Lagumdzija & co. itd., tada nece postojati potreba "biti veci".
Ovako doticna gospoda uzrokuje porast radikalizacije, oni mrijeste velike Srbe, velike Hrvate, velike Muslimane.
SVe dok izvjesna gospoda se uzdizu iznad zakona, Ustava, odluka bit ce to razlog za daljne produbljivanje krize u BIH, i ne prestanu uvazvati jednako sve tri nacije. Zato Valentin Inzko suspendira odluku SIP-a i tako i to, osim ostaloga, doprinosi stanju permanentne krize, sto ga i razumijem. Jer covjek sebi stvara posao u Bosni i osigurava radno mjesto dozivotno. To vec znate, da se drzanjem regija i drzava pod stanjem permanentne krize lakse ostvaruju svoji globalni ciljevi. Valentin Inz. je onaj visoki, a nesto nizi je onaj Lagumdzija boljsevicki ideolog sto sve i svakog reze koji nije podoban njegovom velicanstvu.

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


RE: Da li znate?

#60 von ghost , 04.03.2012 12:03

Zitat von opicen
eeh bodule,pa gdje ces dirnuti u hrvatstvo ....Kako te jadno gledati u tvojim predrasudama.
Sto je to tebi toliko smjesno u "hrvatstvu"?
Smjesno ti sto se politicki diskriminiraju Hrvati u BIH?

ghost  
ghost
Besucher
Beiträge: 993
Registriert am: 11.01.2012


   

golotinja
kafa/kava/caffe/

Xobor Xobor Forum Software
Einfach ein eigenes Forum erstellen
Datenschutz